Nyheter från Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet

Se www.rodd.se

Ursäkta dröjsmålet men nu har landslagsledningen färdigställt en uppdaterad mall för träningsrapportering. Det som tillkommit är kolumn som heter rörlighet där du fyller i antalet minuter som du har tränat någon form av rörlighetsträning.

Svenska Roddförbundet inbjuder härmed svenska regattaarrangörer och föreningar att ansöka om att få arrangera tävlingar under kommande inne- och utesäsong:

Sprint SM är inställt

(2018-09-21 18:03)
Vi beklagar att arrangörerna måste ställa in Sprint SM. Ett tufft men välgrundat beslut baserat på de väderrapporter som är givna för helgen.

Tyvärr kom inte Anders Backeus till start i dagens D-final. Han har haft magproblem det senaste dygnet vilket omöjliggör en start.

IOC:s ordförande Tomas Bach besökte rodd VM i Plovdi. Han inledde besöket med att ta ett fösta spadtag till utbygganden av VM banan. Anläggningen ska kompletteras med en uppvärmningskanal.

Plovdi bjöd på bättre förutsättningar idag med vindstilla och 31 grader varmt. Efter fredagens lopp har samtliga svenska roddare kvalificerat sig in i sina finaler.

Dag 1 på VM i rodd

(2018-09-10 08:25)

Rodd VM i Plovdiv

(2018-09-07 12:00)
VM i Plovdiv samlar över 900 roddare fördelade på drygt 400 besättningar och de kommer från 64 länder. Nedan kan ni läsa mer om tävlingen och deltagarna. Texten är på Engelska och hämtad från World Rowing.

Följandande trupp är uttagen till rodd-VM som avgörs i Plovdiv Bulgarien 9 - 16 september. Det blir spännande att följa våra aktiva under mästerskapet.

Tack alla deltagare för fina prestationer. Tävlingen avgjordes längs den 15 km långa banan med 8:a startande lag samt en kustroddare. Förhållandena var goda 2 m/s motvind och klart väder. Kvällen avslutades med fackelrodd och fyrverkeri.

Som Generalsekreterare är du spindeln i nätet för svensk rodd och kontakten mot Riksidrottsförbundet, SOK och andra organisationer med anknytning till idrott.

Uttagning Baltic Cup 2018

(2018-08-28 22:11)
Följande lag är uttagna till Baltic Cup i Kruszwica, Polen 28-29 september.

Där medaljerna fördelades i roddgrenen olympiskrodd bland de deltagande föreningarna.

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)

Ansvariga för SRFs web är

Conny Andersson