Vem får ro vilka båtar?

Båtarna i Stockholms Roddförening får användas av medlemmarna, efter det att medlemsavgiften har blivit betald (och registrerad).

Klassning av roddare och båtar

SRF har många båtar som är avsedda för såväl motionärer som elitroddare. Därför har styrelsen infört ett klassningssystem som tydligt beskriver vilka båtar en medlem får använda.

Samtliga aktiva  medlemmar klassas i fyra grupper (A, B, C och D) beroende på roddarens färdigheter:

• A = elitroddare
  • B = tävlingsroddare
  • C = motionsroddare
  • D = nybörjare/motionsroddare.

C- och D-klassade båtar får användas av alla aktiva medlemmar utan extra kostnad. A- och B-klassade båtar, de finaste och dyraste, får endast användas av föreningens elit- och tävlingsroddare samt efter det att en extra tävlingsavgift erlagts (som för 2017 är 500 kronor).

Båtar, klassning, placering och åror

I denna pdf kan du hitta vilka båtar just DU får ro baserat på din klassning.

Listorna över båtar finns att hitta i klubbhuset i anslutning till båtarna..

Omklassning

I den här PDF-filen kan du läsa om vad du behöver kunna för att kunna bli omklassad från D (nybörjare) till C (motionär) och hur du går tillväga för omklassning.

Om du önskar bli omklassad från C och uppåt tar du kontakt med roddchefen. Vem som är roddchef ser du på sidan om styrelsen.

Spara

Uppdaterad: 2017-08-13 23:25