Vem får ro vilka båtar?

Båtarna i Stockholms Roddförening får användas av klubbens medlemmar efter det att medlemsavgiften har blivit betald och registrerad.

Klassning av roddare och båtar

SRF har många båtar för såväl motionärer som elitroddare. Det finns ett klassningssystem som tydligt beskriver vilka båtar en medlem får använda.

Samtliga aktiva  medlemmar klassas i fyra grupper (A, B, C och D) beroende på roddarens färdigheter:

• A = elitroddare
  • B = tävlingsroddare
  • C = motionsroddare
  • D = nybörjare/motionsroddare.

C- och D-klassade båtar får användas av alla aktiva medlemmar. A- och B-klassade båtar, de finaste och dyraste, får endast användas av elit- och tävlingsroddare som betalat tävlingsavgift om 500 kronor (2017).

Båtar, klassning, placering och åror

Båtlistorna finns även på insidan av båthusets och båthallens dörrar.

Omklassning

I den här PDF-filen kan du läsa om vad du behöver kunna för att kunna bli omklassad från D (nybörjare) till C (motionär) och hur du går tillväga för omklassning.

Om du önskar bli omklassad från C och uppåt tar du kontakt med roddchefen. Vem som är roddchef ser du på sidan om styrelsen.

Egen nyckel till båthuset

A-, B- och C-roddare kan få en nyckelbricka till båthuset för att träna på egen hand. Om du är D-roddare och vill ha en egen nyckel till båthuset, kontakta din ledare för individuell bedömning.

Våra båtar är värdefulla och den som tränar på egen hand måste kunna ro säkert i bred singel samt kunna hantera utrustningen korrekt för att undvika skador.

Spara

Uppdaterad: 02 MAJ 2018 20:42
Skribent: Elisabeth Schriefer

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)