Distansen 2010!

30 AUG 2010 21:16
Årets "Distanskapprodden" anordnades för 100e gången av Vaxholms Roddförening. Stockholms Roddförening var (som vanligt?) med och rodde den drygt 14 kilometer långa tävlingssträckan!
  • Skapad: 30 AUG 2010 21:16

Lördagen den 28e augusti 2010 deltog SRF i den för dagen blåsiga men soliga tävlingen Distansen, starten gick utanför Fjäderholmarna och målgången var vid Vaxholms RF - ca. 14.5 kilometer bort.

Nytt för i år var att tävlingen fungerade som ett Svenskt Mästerskap i Inriggad Fyra! Segern gick dessvärre till Vaxholmarna med tiden 1,07,48.

SRF-båtens deltagare var från fören: Eddy Sandberg, Björn Andersson, Bosse Berglund, Bengt Therner, cox Karl Norberg. Båten gick i mål endast 12 minuter efter segrarna, på tiden 1,19,31 vilket räckte till en 8e placering.

En mycket imponerande tid då medelåldern på roddarna i vår båt säkert översteg motståndarbåtarnas ålder! :-)

SRF_Deltagare

Eddy Sandberg har sedan några år tillbaka varit den roddare som medverkat på flest "Distanser" och numer 49 st. deltaganden. Kämpa på Eddy!

Skribent: Joakim Nilzon-Piela