Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM 2010

02 AUG 2010 22:00
SRFs Josefin Berglund rodde dubbel på junior-VM i Racice 5-8 augusti tillsammans med Filippa Kärrfelt från Stockholmspolisen. De slutade på en femtonde plats.
  • Skapad: 02 AUG 2010 22:00

C-final, söndag (100808)

Junior-VM är nu över. Josefin och Filippa avslutade tävlingarna med ett bra lopp i sin C-final. Kroatien vann C-finalen, 3s före Jos & Fil. USA var tvåa, en halv sekund före Sverige. Polen, Tjeckien och Estland var en bit efter. Världsmästare blev Frankrike, följt av Italien och Tyskland. Det blev totalt en femtonde plats för de svenska tjejerna. De har nu ett år på sig att träna för att förbättra sin placering till JVM nästa år, eftersom de båda bara är 17 år.

C-final

C-final: Kroatien vinner före USA och Sverige

Semifinal C/D, lördag (100807)

Semifinalen gick bra för flickorna som genom att komma tvåa tog sig till C-finalen. Denna äger rum på söndag kl 10.36. De har bana 5 och möter Estland och USA (som de slog i försöket), Tjeckien (som de slog i semin), Kroatien (som slog dem i uppsamlingen och Polen som slog dem med 2,5s i semin.

Loppet kan som vanligt "ses" på http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=116.

JVM semifinal

Semifinal: Polen vinner före Sverige och Tjeckien

Uppsamling, fredag (100806)

Efter torsdagens solsken fick vi ösregn hela fredagen. I övrigt var förhållandena bra för rodd.

Som väntat var motståndet i uppsamlingen alldeles för svårt. Josefin och Filippa kom fyra i loppet. Nu väntar semifinal C/D imorgon lördag. Kl 10.24 är det dags: de tre första går till C-final och övriga går till D-final. Finalerna går på söndag. Motståndare i semifinalen är: Zimbabwe, Tjeckien, Polen och Venezuela. Det borde inte vara något problem att nå C-finalen, eftersom både Zimbabwe och Venezuela hittills har varit långt efter i alla lopp. Liksom tidigare kan kan se loppet "live" på http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=116.

JVM 2010 uppsamling

Uppsamling i ösregn

Försökslopp, torsdag (100805)

Josefin och Filippa kom trea i sitt försök efter ett bra lopp. Italien som vann hade den bästa tiden av alla fyra försök. Vid 1500m låg flickorna fyra, 4 sekunder efter USA. Sista 500m rodde de fort, och gick om USA. Tvåa kom Tyskland; femma Estland och sexa Venezuela.

På fredag blir det nu uppsamlingslopp. Flickorna möter där Nederländerna, Kroatien och Frankrike. Ettan och tvåan går till semi A/B, medan trean och fyran går till semi C/D. De har fått en svår lottning. Loppet går klockan 11.24. Man kan se loppet "live" på http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=116 (samma som tidigare).

JVM försök

Försök: 15 meter före mållinjen är Josefin och Filippa ca 3 meter före USA

På plats (100804)

Josefin och Filippa anlände till Racice i lördags. De har tränat på banan dagarna fram till tävlingen börjar. Allt känns bra, och flickorna är laddade!

Ytterligare ett deltagande lag har tillkommit, nämligen Venezuela. Detta gör att förutsättningarna för avancemang som beskrevs här tidigare har ändrats. Nu går endast segraren i varje försöksheat direkt till semifinal (A/B). Alla andra lag får ro uppsamlingsheat på fredagen. Det nu gällande programmet finns här.

Josefin och Filippa ror i det första försöksheatet på torsdag kl 11.54. De har bana 3 och möter USA, Italien, Venezuela, Tyskland och Estland.  Man kan se loppet "live" på http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=116.  

Inför tävlingen (100729)

Deltagarlistan  finns nu tillgänglig. Övriga deltagande nationer i damdubbeln är: Australien, Belgien, Kroatien, Tjeckien, Estland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Italien, Japan, Korea, Lettland, Nederländerna, Norge, Pakistan, Polen, Rumänien, USA och Zimbabwe. 

Heatindelning kommer att göras på onsdag (4 augusti).

Det blir fyra försöksheat; det första på torsdag (5 augusti) kl 12.24 och det sista kl 12.42 (6 minuter mellan alla heat). De två första från varje försöksheat går direkt till semifinal A/B på lördagen. Övriga ror uppsamlingsheat på fredagen strax efter kl 11.
Ett provisoriskt program kan man hitta här.

Mer information om tävlingen kommer här, men kan också sökas på följande sidor:

http://www.worldrowing.com

http://www.racice2010.com

Josefin o Filippa

Josefin och Filippa under träning på Magis inför JVM

Skribent: Birgitta Berglund

Postadress:
Stockholms RF - Rodd
Joakim Piela, Bastugatan 4
11820 Stockholm

Besöksadress:
Lidovägen 22
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686610144
E-post: ordforande@stockholm...

Se all info