Leksand Rowing Race 2009

14 OKT 2009 13:30
Efter att ha vunnit de tre senaste åren fick Janne och Birgitta slutligen ge sig för Lassi och Linda.
  • Skapad: 14 OKT 2009 13:30

(Bilder tagna av Lovisa Niss, lånade från Brudpigas web www.brudpiga.se)

Leksand Rowing Race är en tävling över 8 km på Österdalälven. Huvudklass är mix-dubbel, men man kan ro vilken båttyp man vill. SRFs Robert Vigert var med i årets snabbaste båt: en fyrsculler där det utöver Robert fanns tre roddare från arrangörsklubben Brudpiga.

Robert Vigert på två tillsammans med Daniel Leander, Mattias Rapp och Per Andersson

Tvåa i huvudklassen kom Jan och Birgitta Berglund från SRF. Paret har vunnit de senaste tre åren. I år var dock hemmasonen Lassi Karonen och Linda Tjäder (Uppsala) för svåra.

Jan och Birgitta Berglund

Även Eddy Sandbert och Camilla Kretz deltog i mix-dubbeln. De kom på tionde plats.

Eddy Sandberg och Camilla Kretz

Dessutom rodde Josefin Berglund singel.

Josefin Berglund

Skribent: Birgitta Berglund