Rodd i Campus Manilla

27 AUG 2013 15:59
En ny skola har startat i höst i den gamla anrika Manillaskolan på Djurgården.
Den nya skolan är en systerskola till Fredrikshovs Slotts skola och kommer att ha låg, mellan och högstadium samt gymnasium. För mellanstadiet (årskurs 4-6) finns en mängd olika fritidsaktiviteter i Campus Manilla. En av dessa aktiviteter är rodd vid Stockholms Roddförenings (SRF) båthus.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2015 22:36

SRF hade ursprungligen tänkt sig en grupp med 15 elever som skulle träna rodd på Djurgårdsbrunnsviken. Efterfrågan blev dock mycket större, så en grupp fick snabbt utökas till två grupper på onsdagarna enligt följande.

Grupp 1 (årskurs 4) onsdagar klockan 14.30 - 15.30

Grupp 2 (årskurs 5 och 6) onsdagar klockan 15.45 - 16.45

Båda kurserna är fyllda med 16 elever från Campus Manilla.

Trots utökningen av antal kurser har anmälningarna fortsatt att strömma in och SRF har nu en väntelista med ca 10 elever som vill prova på rodd.

Även gymnasieklasserna är intresserade av rodd och har målet inställt på den årligen återkommande gymnasierodden på Djurgårdsbrunnsviken våren 2014.

Skribent: Bo Berglund