SM och JSM på Magelungen 24-26 augusti

13 AUG 2012 09:20
Fredag, lördag och söndag den 24-26 augusti går SM och JSM på Magelungen i Farsta. Arrangör är Stockholms och Svealands Roddistrikt. Tävlingsledare är John Börjesson från Vaxholms Roddförening och Anders Joelsson från Hammarby IFs Roddförening.
  • Skapad: 13 AUG 2012 09:20

Inbjudan till tävlingen finns på arrangörens hemsida "Klicka här".

Tävlingsprogrammet har följande utseende

Fredag den 24 augusti 2012
Under fredagen avgörs SM och JSM i klasserna singel sculler och tvåa utan styrman. I herrsingelklassen räknar vi med att OS-fyran Lassi Karonen ställer upp som storfavorit. I damsingelklassen är OS-deltagaren Frida Svensson en lika stor favorit. Det ser ut som om många svenska roddare vill möta OS-roddarna så det kommer säkert att bli både försöks- och uppsamlingsheat i singelklasserna.

Lördag den 25 augusti 2012
Under lördagen avgörs SM och JSM i större båttyper enligt nedan.
Seniorer herrar: Dubbelsculler, fyra utan styrman och fyra utan styrman lättvikt
Seniorer damer: Fyra utan styrman och åtta med styrman
Juniorer: Dubbelsculler för damer och herrar uppdelat på juniorklasserna A, B och C

Söndag den 26 augusti 2012
Under söndagen avgör SM och JSM i större båttyper enligt nedan.
Seniorer herrar: Åtta med styrman, fyrsculler och dubbelsculler lättvikt
Seniorer damer: Dubbelsculler och fyrsculler
Juniorer: Fyrsculler för damer och herrar samt åtta för herrar

Program och tider
Startlista med tider för försöksheat, uppsamlingsheat, semifinaler och A- och B-finaler kommer att finnas på arrangörens webbsida (www.svearodd.se) från och med måndagen den 20 augusti.

Servering
Ågestagårdens servering vid båtplatsen är öppen under tävlingen.

Plats

Tävlingen äger rum på sjön Magelungen i Farsta. Båtplatsen är belägen vid Ågestagården och målet ligger på Farstasidan längs strandpromenaden 75 meter öster om Ågestabron.

Kom och titta på tävlingarna!

sprint09_h8_2

Skribent: Bo Berglund