SRFare i Tjeckien på träningsläger

01 NOV 2012 17:50
Under höstlovet, vecka 44, är det träningsläger för Sveriges juniorer i Racice, Tjeckien med förhoppning att få ut ett starkt landslag av dessa till våren.Av dessa var sex stycken SRFare. Även fem seniorer har fått äran att ta med varsin singel och träna. Med på resan finns också diverse ledare, tränare och föräldrar.
  • Skapad: 01 NOV 2012 17:50

Veckan har bjudit på många olika väderslag och intressanta maträtter. Träningen har hållit hög kvalitet och mer eller mindre alla har gjort stora framsteg under veckan. I mitten på veckan fick juniorerna köra ett hårt pass på land under ledningen av Johan Lidberg vilket resulterat i att många nu har svårt att gå.

Tjeckisk mat

På eftermiddagen togs en tur in till Prag medan några hängivna stannade kvar i Racice och tränade. En välbehövlig "vilodag" som gjorde att vissa hade alldeles för mycket energi vid läggdags.
Den lokala bowlinghallen har också varit välbesökt där man kan äta "Pallaschinken" en pannkaka med glass, frukt och grädde.
Några har fått delta i en undersökning där man fått ro med en högtalare i båten som gett ifrån sig ljud beroende på hur båten rör sig. En doktorand från KTH i Stockholm har varit med och utfört dessa tester som mottagits med nyfikenhet och en del skeptiska åsikter.
Sammanfattningsvis har veckan varit grym! Nu återstår ett hårt träningspass för Stockholmarna innan vi flyger hemåt imorgon.

Hälsningar SRF:s utsände, Britta Pivac

Rodd