Solskensdagar och Olympic Day i Kungsan

05 AUG 2015 15:30
Torsdag och fredag 6-7 augusti arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté, Stockholms Idrottsförvaltning och Kungsträdgårdens Park och Evenemang under två dagar Solskensdagar med Olympic Day i Kungsträdgården.
  • Skapad: 05 AUG 2015 15:30

Detta årliga evenemang har pågått sedan 2012 då det var 100-års jubileum av solskens-Olympiaden i Stockholm 1912. I år firas det litet extra med tanke på att det bara är ett år till OS i Rio 2016. Nitton idrotter visar upp sig i Kungsträdgården och givetvis är rodd en av dessa.

Kungsan 2014 rodd fontänen (komp)

I år är det Stockholms Roddförening som låter barn och ungdomar prova på rodd i Kungsans fontän mitt i city. De unga får också prova på roddmaskiner och bland annat tävla mot Lassi Karonen, som fortfarande har det svenska ergo-rekordet med tiden 5.44,6 på 2000 meter.

Även andra idrotter visar upp sina tidigare olympier: Joachim Pim-Pim Johansson (tennis), Anna Laurell (boxning), Markus Oscarsson (kanot), Nathalie Larsson (skytte), Danijela Rundqvist (ishockey) och Johan Röjler (skridsko).

Klicka här för mer detaljer om dagsprogrammet.

Skribent: Bo Berglund