Sorö 2010

10 JUL 2010 22:28
SRF åkte till Soröregattan, Birgitta, Jim, Janne o Robban för att ro master mm, Josefin för att kvala till VM.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2010 22:36

På Soröregattan var det som vanligt högsommar; stekande sol. På lördagen medvind, och första 800m besvärligt vatten. På söndagen motvind och något bättre förhållanden.

Josefin rodde dubbel på lördagen tillsammans med Filippa Kärrfelt från SPIF. De kom tvåa, knappt 2s efter det norska laget. På söndagen rodde Josefin fyrsculler tillsammans med Filippa och Lotta Ellergård och Mimi Grosselius från Mölndal. Även här kom de tvåa, efter ett lag från norska Hadsund.

Janne o Robban rodde tvåa båda dagarna. De kom fyra på lördagen och femma på söndagen. De rodde också fyrsculler i masterklassen båda dagarna tillsammans med bröderna Knudsen från Lyngby (DK) och vann.

Jim R rodde singel i masterklassen båda dagarna.

Birgitta rodde också singel i masterklassen båda dagarna. På lördagen var hon tvåa efter den danska före detta landslagsroddaren Ulla Hvid. På söndagen blev heat-indelningen annorlunda, och B slapp Ulla, och kunde därför vinna sitt heat.

Skribent: Birgitta Berglund