Stockholms Roddförening fyller 133 år

05 APR 2013 17:02
Onsdagen den 8 april 1880 bildades Stockholms Roddförening av Viktor Balck med flera på Gymnastiska Centralinstitutet i Stockholm. Protokollet från det konstituerande mötet, som är skrivet av F. Wancke, kan läsas nedan.

• Skapad: 05 APR 2013 17:02

litethus

Med anledning av årsdagen för föreningens bildande kommer en liten ceremoni att genomföras i föreningens båthus måndagen den 8 april 2013 klockan 09.00. På programmet står
- flagghissning vid båthuset
- kaffeservering i båthuset
- planering av de äldre veteranernas roddsäsong

Det är Eddy S, Richard S, Manoucher A och Bosse B som ser till att traditionerna hålls vid liv och att den 8 april alltid blir ihågkommen av medlemmarna i Stockholms Roddförening.

Alla är välkomna till ceremonin och firandet av den 8 april!

Klicka här för att läsa delar av protokollet från det konstituerande mötet 8 april 1880.

Skribent: Bo Berglund