Gällande restriktioner för träning

31 MAJ 2021 14:26
Uppdaterat 2021-07-18: Från 15 juli kan vi använda omklädningsrum igen, samt nyttja gymmet utan bokning.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2021 15:14

Från 15 juli kan vi nyttja klubbens gym utan bokning samt att använda omklädningsrummen

Med anledning av Regeringens plan för avveckling av restriktioner och öppnande av samhället, vilket SRF kommer att följa, har vi följande plan:

Steg 1 (1 juni) tillåts rodd i styrmanslösa lagbåtar (2x/-, 4x/-) för alla medlemmar. Undantag för detta gäller roddskolan där båtar med styrman får användas då alla ledare är födda 2002 och senare.
Steg 2 (1 juli) kommer lagbåtar med styrman att tillåtas.
Steg 3 (15 juli) är det åter tillåtet att nyttja klubbens gym utan bokning, samt att använda omklädningsrummen
Steg 4 (september) Återgående till ett normalläge???

Vi kommer i kommande nyhetsbrev att informera om de olika stegen för återgående till normalt nyttjande i roddklubben.

Fortfarande gäller dock att årornas handtag ska tvättas efter rodd och att vi håller avstånd.

Gymmet kan användas utan föregående individuell bokning. Det är dock allas enskilda ansvar att undvika trängsel.

I övrigt uppmanar vi till att fortsätta följa FHMs rekommendationer och stanna hemma vid Covid-19-symptom:

• Självenkät (inga sjukdomssymptom: feber, halsont, snuva, hosta, huvudvärk, illamående, diarré, etc)
  • Håll distans
  • Åk smittsäkert till träningen
  • Tvätta årans handtag och torka av dessa både före och efter rodden med tvättlösning och papper som finns i båthallarna.
  • Var noga med handhygienen
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder samt använd handsprit vid behov
  • Undvika att vidröra ögon, näsa och mun
  • Nys och hosta i armvecket