Nya regler för 70+ i SRF

27 MAJ 2020 17:48
I samband med den pågående Coronapandemin har Folkhälsomyndigheten kommit med förtydliganden avseende de rekommendationer myndigheten utfärdat för de personer, som är 70+.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2020 17:48

Fortfarande gäller att utöver de allmänna råden till allmänheten, om allas ansvar att förhindra smitta av Covid-19, rekommenderas personer, som är 70 år eller äldre och personer med medicinska riskfaktorer att begränsa nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt.
Det man nu förtydligat är att det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig trots uppmaningen om social distansering. Fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.
Mot bakgrund av myndighetens förtydligande har styrelsen beslutat att tillåta de av oss som är 70 år eller äldre att komma ner till föreningen för att ro eller promenera/springa under följande förutsättningar:
- man kan komma till föreningen mellan klockan 9-12 på vardagar (utom då föreningen har annan planerad verksamhet denna tid. Se vår kalender)
- all aktivitet sker i möjligaste mån utomhus
- man tar sig till båthuset gåendes eller med enskilt fordon
- man kommer "omklädd" till båthuset
- man ror inte i lagbåtar
- man tvättar och torkar av årans handtag både före och efter rodden med tvättlösning och papper, som finns i båthallarna.
- registrering av roddtur sker med egen dator eller mobilenhet
- man håller en fysisk distans om man skulle träffa på någon annan
De medlemmar, som inte fyllt 70 år, ombedes att undvika att vara på föreningen ovanstående tider.

Dessa regler gäller från och med torsdagen den 28 maj 2020.

Skribent: Bo Berglund

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)