Nyheter från Stockholms idrottsförbund

Stockholms Idrottsförbund

Stockholmsidrotten försöker rädda kartingbanan

(2017-11-22 17:15)
Järfälla Motorklubbs kartingbana hotas av nedläggning och motorsporten i Stockholmsdistriktet är redan hårt trängd. Därför anser Stockholmsidrotten att det är mycket viktigt att försöka rädda kartingbanan.

Happy Pride!

(2017-08-04 13:46)
I morgon är det dags för årets Pride Parade. Följ med oss ut på Stockholms gator och torg och fira kärleken, friheten, allas rätt att vara sig själva och att älska den de vill. Idrotten är till för alla. Alla är olika – olika är bra!

Hålltider inför lördagens Prideparad

(2017-07-31 14:46)
På lördag är det äntligen dags för årets Prideparad. Här nedan följer hålltider för alla er som ska gå med i tåget tillsammans med oss inom Svensk Idrott.

HBTQ - Om idrott och utanförskap

(2015-05-26 13:27)
Anmäl dig redan nu till föreläsningen den 17 september: HBTQ - Om idrott och utanförskap. Föreläsarna tar upp hur vi skapar och förstärker normer och värderingar. Detta riskerar att vi utesluter ungdomar från föreningsliv och liknande sammanhang.

Nyhet från SISU IU Stockholm

Nu är utbildningskatalogen här!

(2015-05-23 14:42)
Nu har en ny uppdaterad version av vår utbildningskatalog kommit. Ta en titt för att se vad som passar dig och din förening.

Nyhet från SISU IU Stockholm

Nu kan du anmäla dig till höstens plattformar

(2015-05-21 13:32)
Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter "Plattformen – barn och ungdom" och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år.

Välkommen till Stockholmsidrottens temakvällar där vi sätter barnet i fokus. Den här kvällen presenteras en metodik för hur tränare kan arbeta med individanpassning utifrån utövarens unika förutsättningar.

Nyhet från SISU IU Stockholm

Hjälp barn med ohälsa att hitta in till föreningsidrotten

(2015-03-16 13:42)
Om du vill leda barn och ungdomar i din förening som är i behov av ett aktivt och rörligt liv och samtidigt få in fler medlemmar – boka in FaR-ledarutbildningen den 18 april.

Nyhet från SISU IU Stockholm

Välkommen till vårens temakvällar!

(2015-02-19 12:46)
Idrott för barn ska vara lekfull, allsidig och bygga på barnens egna behov. Är det så verkligheten ser ut? Anpassas idrotten efter vad barnen klarar av eller kör tränarna bara på med sina tankar och idéer?

Anmäl dig till GTU1

(2015-02-12 10:17)
Idrottens Grundtränarutbildning är en fortsättning på Plattformen och tillgodoser en fördjupning inom respektive ämnes område, som också ger tillräcklig kompetens för att kunna söka vidareutbildningar.

I januari startar en ny säsong av Idrottens Himmel och Helvete på SVT/UR. Det är en serie om krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser som vuxenvärderingar får för barn- och ungdomsidrotten.Häng med på våra frukostseminarier på fredagar

FaR®- ledarkurs

(2015-01-28 15:42)
Vill du leda en grupp människor till ett friskare liv? Vill du arbeta för ett aktivare samhälle i rörelse? Vill du bli FaR-ledare? Då är denna kursen för dig!

GTU 2 - Utveckling

(2015-01-28 15:40)
Missa inte chansen att anmäla dig till Grundtränarutbildning steg 2. Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i åldersfasen efterpubertet till äldre ungdom.

Boka in vårens utbildningar

(2014-12-23 14:27)
Nu kan ni boka en stor del av vårens kurser och utbildningar. Allt från plattformen till GTU och IdrottOnline. Gå in och välj det som passar dig och din förening.

Idrottsskadekurs - grund

(2014-11-27 15:28)
Utbildningen ger dig baskunskaper i anatomi/fysiologi, grundläggande träningslära, olika typer av idrottsskador, skadeförebyggande träning samt akut omhändertagande.

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)

E-post: ordforande@stockholmsroddforening.se