Nyheter från Svenska Roddförbundet

Se www.rodd.se

Inbjudan till Matrixhelg i Mölndal 18-19/7 för Juniorerna

Inbjudan till läger i Strömstad 20-25/7 2020

Intresset var stort för de kustroddbåtarna som SR sålde och då speciellt för fyran. Finns det fortfarande intresse hos klubbarna skulle SR kunna samordna ett inköp av båtar och då kanske också kunna få till bra priser?

Idag har Riksidrottsförbundet, Folkhälsomyndigheten och World Rowing (FISA) uppdaterat sina rekommendationer och riktlinjer om Covid -19.

Som ett första steg i detta vill vi att klubbtränarna nominerar aktiva till landslaget 2020-2024. Vi önskar nomineringar i alla kategorier så som Para, Olympisk (VM) och Kustrodd för damer och herrar i både öppen och lättviktsklass.

Dessa rekommendationer bygger på information från RF, Folkhälsomyndigheten (FHM 2020-04-01) och FISA's Sports Medicine Commission (2020-04-27).

Från den 1 juli är det obligatoriskt för idrottsföreningar att närvaroregistrera LOK-stödsaktiviteter digitalt

Vi bygger just nu ett kontaktnät för att underlätta och främja kommunikation, utbildning, information och diskussion mellan ungdomsledare/tränare och roddförbundet.

JuniorNM/Farstarodden

(2020-05-01 15:59)
Då det inte finns möjlighet att genomföra regattan på planerade datum i juni, har Nordiska Roddförbundet i dialog med Östra RDF beslutat att flytta fram regattan till 5-6 september på Magelungen/Stockholm.

Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar

SR uppmanar alla föreningar att senast den 30 april fylla i enkäten om coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet.

Det var kamp om pallplatserna ända in på målsnöret men här kommer listan på pristagarna i VirtualFishGameChallenge!

Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har RF och SVT i samråd med Halmstad kommun beslutat att ställa in sommarens SM-vecka.

I spåren av Covid -19 har en del regattor blivit inställda. Dock har många blivit framflyttade med förhoppning av att de ska kunna gå att genomföras vid ett senare tillfälle.

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)

E-post: ordforande@stockholmsroddforening.se