Nyheter från Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet

Se www.rodd.se

Det blev en fantastisk avslutning för svensk del då Sverige fick ett guld i herrarnas dubbel, CM2X i World Rowing Costal Championship i Oeiras, Portugal.

Vi fortsätter med mästerskap i kustrodd. Förra helgen var det beach sprint där Sverige fick med sig ett guld dubbel för juniordamerna. Nu är det dags för den lite längre sträckan 6 km.

Om du funderar på att hitta den perfekta lösningen för att kombinera studier och idrott så är Sandagymnasiet valet för dig!

Baltic cup 2021

(2021-09-28 15:00)
Baltic cup genomfördes i år i Trakai i Litauen. Sverige hade som vanligt en stor trupp med juniorer med på tävlingen.

Sverige har i eftermiddag genom Stina Bujalla och Tyra Carlsson från Kungälv vunnit guld i klassen CJW2 i World Rowing Beach Sprints finals i Oeiras i Portugal.

SR:s utbildningsgrupp har under våren genomfört genomfört de två första tillfällena via Teams och har nu två möjligheter att göra den fysiska delen. Med anledning av lågt deltagande ser vi möjlighet att ta in nya deltagare.

I helgen avgörs den 27:e årgången av Baltic cup. Ända sedan starten 1994 i Poznan, Polen har det varit en viktig regatta för utvecklingen av våra juniorer och för att få erfarenheter av internationell rodd.

Beach Sprint har varit en del av World Rowing Championship sedan 2019 och innan dess genomförts på flera kontinentala mästerskap. 2021 genomförs det för första gången med juniordeltagande.

Landslagets och Hammarbyroddaren Ahmet Rapi är en av 50 idrottare i 35 olika idrotter som tilldelas 2021/22 års Elitidrottsstipendie

I helgen har det klassiska tävligen från Stockholm till Waxholm genomfört.

Resultat Lilla Råda

(2021-09-13 10:38)
I lördags genomfördes ungdomsregattan Lilla Råda i Mölndal.

Lilla Råda

(2021-09-09 14:53)
I helgen arrangerar Mölndals Roddklubb ungdomstävling på Råda sjö.

Distansen 11/9

(2021-09-09 14:25)
Vaxholms Roddförening bjuder in till en härlig tävlingsdag i Vaxholm. Nytt för i år är att vi har öppnats upp Kortdistansen 5 km för alla former av roddbåtar och kanoter.

Regeringen meddelade igår vid en presskonferens att steg 4 i avvecklingen av restriktioner införs från och med 29 september. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.

Svenska Roddförbundet har av det internationella roddförbundet World Rowing tilldelats arrangörskapet för EM i inomhusrodd den 29–30/1 2022.