Nyheter från Svenska Roddförbundet

Svenska Roddförbundet

Se www.rodd.se

Idrottsledaren Morgan Bengtsson på Landskrona Roddklubb har blivit hyllad av Sparbanksstiftelserna Skåne för sina insatser för ungdomsidrotten.

Den 25 maj via webben erbjuds du möjligheten att få lyssna på en föreläsning om roddteknik med Thomas Lindberg, Vaxholms Roddförening.

SR bjuder in till Nivå 1-utbildning

Landslaget bjuder in till träningsläger för av klubbarna nominerade junior A och seniorer och deras tränare

SOK startar ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor till tränare i OS-truppen.

I dialog mellan ÖRDF och Nordiska RF undersöks om det skulle vara möjligt att flytta JNM till början av september. Beslut kommer i slutet på maj.

På världscuppremiären WC1 i Zagreb kom Lovisa 4:a. Vann gjorde världscuprekordhållaren Magdalena Lobnig, Österrike.  https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-i

Ryrsjöregattan ställs in

(2021-04-27 15:31)

Med fin rodd och tufft motstånd på kvalregattan i Varese, Italien, klarade Lovisa av att ro hem en plats till OS i Tokyo. Lovisa är från Borås och Öresjö SS och är en del av förbundets OS-satsning, Sweden Rowing Team 2024 mot OS i Tokyo och Paris.

Precis som förra året måste vi tyvärr meddela att de sex planerade kyrkbåtstävlingarna i Siljan, Dalarna som skulle startat i Siljansnäs på midsommardagen och avslutats i Orsa två veckor senare ställs in.

Styrgruppen för SM-veckan jobbar intensivt med förhoppning att på ett smittsäkert sätt kunna genomföra SM-veckan i Halmstad i slutet på juni om smittspridningen går ner och rekommendationerna ändras.

Resultat från EM i Varese

(2021-04-12 14:01)
I helgen har EM i olympiskt rodd avgjorts med två deltagande båtar från Sverige.

Imorgon börjar EM

(2021-04-08 20:29)
Imorgon börjar nästa tävling i Varese, Italien och det är Europamästerskapen.

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

SRF-roddare (medlemsgrupp på facebook)