Hoppa till sidans innehåll

Vem får ro vilka båtar?


Båtarna i Stockholms Roddförening får användas av klubbens medlemmar efter det att medlemsavgiften har blivit betald och registrerad.

Klassning av roddare och båtar

SRF har många båtar för såväl motionärer som elitroddare. Det finns ett klassningssystem som tydligt beskriver vilka båtar en medlem får använda.

Klubbens alla båtar är klassade för att definiera vilka som får använda dem: :

  • A = elitroddare
  • B = tävlingsroddare
  • C = motionsroddare
  • D = nybörjare/motionsroddare. 

C- och D-klassade båtar får användas av alla aktiva medlemmar. A- och B-klassade båtar, får endast användas av elit- och tävlingsroddare som betalat tävlingsavgiften.

Båtar, klassning, placering och åror

Båtlistorna finns även på insidan av båthusets och båthallens dörrar.

Omklassning

I den här PDF-filen kan du läsa om vad du behöver kunna för att kunna bli omklassad från D (nybörjare) till C (motionär) och hur du går tillväga för omklassning.

Om du önskar bli omklassad från C och uppåt tar du kontakt med roddchefen. Vem som är roddchef ser du på sidan om styrelsen.

Egen nyckel till båthuset

Motionärer och tävlingsroddare (A, B, C) kan få en nyckelbricka till båthuset för att träna på egen hand. Om du är nybörjare (D) och vill ha en egen nyckel till båthuset, kontakta din ledare för individuell bedömning. En egen nyckel kostar 150 kr. Skicka e-post till This is a mailto link för mer information. 

Våra båtar är värdefulla och den som tränar på egen hand måste kunna ro säkert i bred singel samt kunna hantera utrustningen korrekt för att undvika skador.

Spara

Spara

Spara

Uppdaterad: 21 NOV 2020 22:11 Skribent: Elisabeth Schriefer

Postadress:
Stockholms RF - Rodd
Joakim Piela, Bastugatan 4
11820 Stockholm

Besöksadress:
Lidovägen 22
11525 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686610144
E-post: ordforande@stockholm...

Se all info